Je hebt een blog en je schrijft al weken, misschien zelfs maanden of jaren, maar het verkeer is matig. Je hebt tijd en moeite gestoken, dus waar zijn de hordes mensen die je inhoud nu al hadden moeten vinden? Waar is je publiek?

Blogs zijn zelden vaste activa. Ze hebben dagelijks werk nodig dat verder gaat dan schrijven en posten om een ​​groeiend publiek en een maximum aan kijkers te krijgen.

De zes belangrijkste takken van groei van het blogverkeer zijn: Agenda, Inhoud, Sociaal, Betrokkenheid, SEO en Reclame. Elk segment biedt een aantal methoden die elke blogger kan en moet gebruiken om meer verkeer op supersonische niveaus te genereren.

Kalender

Maak een redactionele kalender: maak een schrijfkalender en houd je eraan. Dit kan bijvoorbeeld van maandag tot en met vrijdag zijn en kan voor elk van de betrokken dagen zelfs verschillende onderwerpen of thema’s bevatten.

Regelmaat: als uw redactiekalender is opgesteld, wijkt u – onder geen enkele omstandigheid – af van deze kalender. Als je een vakantie plant, schrijf dan berichten en plan ze in voor de dagen dat je afwezig bent.

Uw planning wordt gecontroleerd door zoekmachines: als u begint met het plaatsen van een regelmatig schema en met een vaste frequentie, zullen zoekmachines uw site met dezelfde regelmaat gaan bezoeken. Uw schrijfkalender bepaalt het schema voor bots van zoekmachines.

Inhoud

Ken uw materiaal: als u schrijft over hoe u online rijk kunt worden en in werkelijkheid bent u platzak en weet u niets van online bedrijven, dan weten lezers dat. Je hoeft geen doctoraat in uw vakgebied, maar u moet gepassioneerd zijn over uw blogniche, interessante, relevante en educatieve informatie kunnen verstrekken en over het algemeen goed geïnformeerd zijn.

Ken uw publiek: mensen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp waarover u blogt – dit is uw publiek. Dit kan variëren van blogpost tot blogpost. Een bericht kan bijvoorbeeld zijn gericht op mensen die de technische terminologie binnen uw vakgebied begrijpen, terwijl een ander bericht is gericht op potentiële nieuwe doelgroepleden die niet veel weten over uw onderwerp maar meer willen weten.

Afbeeldingen: neem afbeeldingen op in uw blogberichten. Probeer uw eigen foto’s te gebruiken of bewerk stockfoto’s om een ​​samenhangende look te creëren. Mensen zijn visueel en worden in eerste instantie vaak aangetrokken door de beeldtaal.

Video: Zelfgemaakte video’s zijn een krachtige manier om mensen naar je blog te halen. Met videoplatforms zoals YouTube en Vimeo kunt u uw eigen video’s uploaden, zodat u stukjes code krijgt om die video’s op uw eigen blog te plaatsen terwijl u hun bandbreedte en videosnelheid gebruikt. Beter nog, deze platforms hebben de mogelijkheid om verkeer rechtstreeks naar uw blog te leiden.

Lijsten: met langdradige artikelen kunnen mensen zich vervelen, wat op zijn beurt een hoog bouncepercentage kan veroorzaken. Verdeel uw inhoud in kleinere, leesbare gedeelten zoals lijsten en korte uitbarstingen van informatie binnen subkoppen.

Altijdgroen: zorg ervoor dat uw artikelen de tand des tijds kunnen weerstaan. Een blogpost over “De beste plaatsen om te eten in Portland, Maine”, tien jaar geleden geschreven, zal vandaag zeker geen relevantie hebben wanneer restaurants komen en gaan. Vernieuw uw verouderde berichten (werk ze jaarlijks bij) of schrijf ‘Evergreen’-berichten die bestand zijn tegen het verstrijken van de tijd.

Gastbijdragers en berichten: moedig gasten aan om berichten van mensen in uw vakgebied te bewonderen of bekend te maken. In dezelfde geest, bied aan om gastenposts (met een backlink) bij te dragen aan blogs binnen uw vakgebied.

Sociale media

Inspireer nieuwsgierigheid met een geweldige titel: als u uw blogbericht deelt op sociale media, worden de titel en een fragment weergegeven. Die titel zou geweldig moeten zijn. Maak een onweerstaanbare blogtitel waardoor mensen met spoed op de link klikken. Ze moeten meer weten!

Vind uw mensen: Vind groepen en gemeenschappen op sociale mediaplatforms die zijn toegewijd aan uw interesse of een variatie daarop. Wanneer je je mensen vindt, deel je berichten daar en gelijkgestemde individuen zullen volgen.

Knoppen voor sociaal delen: neem knoppen voor sociaal delen op in uw blogberichten. Het maakt het gemakkelijk voor mensen die uw informatie willen delen om dit te doen.

Oude inhoud opnieuw delen: recent bijgewerkte inhoud of blogberichten die plotseling weer relevant zijn, kunnen opnieuw worden gedeeld op sociale mediaplatforms. Denk erover na om deze strategie minstens één keer per week te gebruiken.

Betrokkenheid

Gebruik een reactiesysteem: Sta lezers toe opmerkingen achter te laten en moedig het gebruik van uw reactiesysteem aan door lezers vragen te stellen en hun mening te delen.

Gebruik weggeefacties: wedstrijden en weggeefacties kunnen een viraal effect hebben, vooral als u een voorwaarde stelt voor deelname door te eisen dat de post opnieuw wordt gepost, geliket of getweet door de deelnemer.

Gebruik USG (door gebruikers gegenereerde inhoud): een veel voorkomende manier voor bloggers om USG te verzamelen is via Reddit. Stel een vraag aan mensen in uw gerelateerde belangengroepen en gebruik hun antwoorden. Dezelfde methode kan worden gebruikt op andere sociale mediaplatforms.

Moedig aanmeldingen voor e-mail aan: voeg een aanmeldingsvak voor e-mail toe aan uw blog waarin e-mails worden vastgelegd die kunnen worden gebruikt door een e-mailsysteem zoals Constant Contact. Het verzenden van maandelijkse samenvattings-e-mails herinnert uw publiek aan uw bestaan ​​en brengt lezers terug.

SEO

Gebruik trefwoorden: gebruik de meest relevante trefwoorden meerdere keren in uw blogpost, in uw koppen, in uw metadata en in uw afbeelding alt-tags. Overdrijf het niet, maar zorg ervoor dat ze meer dan eens worden gebruikt.

Gebruik links: Linken naar hooggeplaatste, relevante autoriteitssites is een krachtige manier om aan Google en andere zoekmachines te melden dat u te vertrouwen bent.

Crosslink uw artikelen: Een geweldige manier om “de stippen te verbinden” en een hiërarchie van gerelateerde pagina’s binnen indexen van zoekmachines te creëren, is door uw eigen berichten te crosslinken. Link naar gerelateerde berichten die van waarde kunnen zijn voor de lezer voor het huidige bericht.

Schrijf lange artikelen: als u op zoek bent naar betere posities in zoekmachines, schrijf dan lange artikelen – hoe langer hoe beter. Google geeft een bijna onevenredig groot gewicht aan langere artikelen – hoe meer informatie, hoe beter.

Adverteren

Besteed geld: online adverteren kan een aardige cent kosten, maar de inzet is het waard als je je publiek opbouwt. Online adverteren brengt zeer gericht verkeer rechtstreeks naar uw site, lezers die oprecht geïnteresseerd zijn in wat u te zeggen heeft. Het is zeker iets om over na te denken.

Elke fundamentele strategie voor groei van blogverkeer heeft meerdere facetten en elk van deze facetten kan tot in detail worden besproken. Doe je eigen onderzoek naar elk facet en werk om alle items in je dagelijkse blogschema te gebruiken.

Veel plezier met bloggen!