Het starten van uw blog kan wat werk vergen, van het kiezen van een naam, het kiezen van een goed ontwerp tot het schrijven van uw inhoud. Maar het gebied waar ik nieuwe bloggers mee zie worstelen is om lezers op hun blog te krijgen (en te houden).

Verkeer naar uw blog krijgen is een absolute must als u een goede aanhang wilt opbouwen, wat niet alleen zal resulteren in een populaire blog, maar ook een blog die de potentie heeft om een ​​goede hoeveelheid geld te verdienen.

Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de meest effectieve die ik heb gevonden, is om je lezers te vragen zich vanaf het begin van je blog aan te melden voor je mailinglijst. Het hebben van een lijst met e-mailabonnees is zonder twijfel de snelste manier om uw lezerspubliek en uw winst te vergroten.

Laten we eerst enkele van de redenen bespreken waarom e-mail vaak over het hoofd wordt gezien door zowel beginnende als ervaren bloggers.

Waarom wordt e-mail over het hoofd gezien?

De waarheid is dat tegenwoordig de meeste mensen e-mail niet erg ‘spannend’ vinden. E-mail bestaat al sinds het begin van internet, dus op dit moment beschouwen veel mensen het als saai of zelfs verouderd.

De trend draait nu om sociale media-promotie. Of je nu je nieuwe berichten promoot via Twitter of inhoud deelt op Facebook, deze strategieën hebben vaak het gevoel dat ze de manier zijn waarop we onze blog zouden moeten promoten. Soms kan het zelfs aanvoelen dat sociale media voor ons de beste manier is om een ​​promotievoordeel te krijgen.

Ik ben hier zeker niet om je te overtuigen je blog op sociale media te promoten, maar om je te vertellen dat je meer aandacht moet besteden aan waar je lezers gemakkelijker te bereiken zijn. En waar is dat precies? In hun inbox!

Het simpele feit is dat, hoewel sociale mediaplatforms verschillende niveaus van gebruikersacceptatie hebben, geen van hen ooit e-mail zal weglaten. Hoe kan ik hier zo zeker van zijn? Simpelweg omdat deze platforms nieuwe gebruikers nog steeds vragen om zich aan te melden met een e-mailaccount.

Dus als gebruikers van sociale media e-mail hebben en er zijn miljoenen andere mensen die e-mail gebruiken, maar geen sociale media, dan spreekt het voor zich dat u veel potentiële lezers mist als u meer tijd besteedt aan de strategie voor sociale media dan e-mailstrategie.

Wat zijn de voordelen van een e-maillijst?

E-mail is een van de gemakkelijkste en meest directe manieren om de mensen te bereiken die het meest geïnteresseerd zijn in uw inhoud. Immers, als ze uw blog bezoeken en zich aanmelden om e-mails van u te ontvangen, kunt u er zeker van zijn dat ze geïnteresseerd zijn om meer van u te horen!

De belangrijkste reden dat e-mail zo krachtig is, komt neer op hoe persoonlijk het is. Je lezers ontvangen elke e-mail als een directe notitie van jou, wat echt helpt om een ​​relatie op te bouwen tussen je blog en je lezers.

Sterker nog, het biedt je ook een ongelooflijk hoge conversiemethode om verkeer naar je blog te leiden door gebruik te maken van een zelfgekozen publiek van je meest geïnteresseerde lezers.

Of u nu verkeer naar een nieuw artikel probeert te leiden of een eigen product of dienst wilt promoten, met e-mail kunt u uw publiek direct aanspreken. Je besteedt veel tijd aan het maken van bloginhoud van hoge kwaliteit, dus je wilt zeker weten dat je meest geïnteresseerde lezers die inhoud zien.

Dus hoe bouw je je lijst met e-mailabonnees op?

Een lijst met e-mailabonnees opstellen: veelgestelde vragen

Telkens wanneer ik met bloggers praat over het opbouwen van hun lijst met e-mailabonnees, komen er een paar vragen naar voren. Die vragen komen meestal neer op de twee onderstaande.

Ik zal elke vraag beantwoorden, dus lees verder om te ontdekken welke tool voor het beheren van e-maillijsten ik aanbeveel, evenals enkele van mijn tips voor het opbouwen van uw e-maillijst.

Welke tool moet ik gebruiken om mijn e-maillijst te beheren?

Er zijn veel tools die zijn ontworpen om u te helpen bij het beheren van uw lijst met e-mailabonnees, maar na het uitproberen van alle populaire tools, raad ik Constant Contact aan.

Constant Contact is de meest gebruiksvriendelijke e-mailtool en het beste is dat u geen functionaliteit hoeft op te offeren om die gebruiksvriendelijke interface te krijgen.

Naast het feit dat ze een gratis proefversie aanbieden zonder dat een creditcard nodig is, zijn er een paar redenen waarom ik Constant Contact aanbeveel:

Makkelijk te gebruiken

De meest voorkomende feedback die ik van andere bloggers over Constant Contact hoor, is eenvoudig: het is eenvoudig.

Als blogger moet uw belangrijkste focus liggen op het maken van geweldige inhoud, dus u wilt een e-mailtool die resultaten oplevert zonder de zaken ingewikkelder te maken dan nodig is.
Constant Contact is speciaal ontworpen voor beginners om in een mum van tijd aan de slag te kunnen.

Zodra u zich aanmeldt, wordt u gevraagd om eerst te duiken en te beginnen met het ontwerpen van uw eerste e-mail. Hoewel er een heleboel coole functies zijn, zijn de basis allemaal heel gemakkelijk te gebruiken, en als je op enig moment hulp nodig hebt, zijn er tekst- en videozelfstudies, evenals live ondersteuning, om je door eventuele vragen te leiden.

Maatwerk

Constant Contact zorgt voor ongelooflijke maatwerk in al uw e-mails. Over deze functie hoor ik het vaakst positieve feedback en het is gemakkelijk in te zien waarom.

Vanuit de gestroomlijnde configuratie van Constant Contact kunt u precies kiezen wie u bij elke e-mail wilt targeten, of u deze nu naar de volledige abonneelijst of naar een specifieke subset wilt sturen. U kunt ook kiezen uit een aantal vooraf gegenereerde sjablonen die voor u het zware ontwerpwerk doen.

Al deze eenvoudige aanpassingen maken meer tijd vrij om eersteklas inhoud te creëren die uw lezers zal boeien, terwijl u uzelf nog steeds kunt promoten bij uw lezers met gemakkelijk te lezen, professioneel ogende e-mails die zijn ontworpen om er geweldig uit te zien op desktop, tablet, en mobiele platforms.

Analytics

Het maken van goed uitziende e-mails is allemaal goed en wel, maar hoe meet u of ze al dan niet een echte impact hebben op uw blog? Constant Contact biedt een aantal van de meest complete analyses die overal beschikbaar zijn en die zijn ontworpen om u daarbij te helpen.

Deze analyses helpen u alles bij te houden, van hoeveel mensen uw e-mails daadwerkelijk openen tot hoeveel mensen op de links in uw e-mails klikken. U kunt zelfs testen door twee verschillende e-mails te sturen, elk naar de helft van uw abonnees, om te zien welke vaker wordt geopend.

Analytics is een gemakkelijke manier om uw e-mailmarketing geavanceerder te benaderen, wat op zijn beurt het rendement op uw investering voor elke e-mail die u verstuurt, drastisch verhoogt.

Hoe begin ik met het samenstellen van mijn e-maillijst?

Nu u begrijpt hoe belangrijk het is om uw e-maillijst samen te stellen en hoe u Constant Contact kunt gebruiken, kunt u die lijst volledig beheren en gebruiken, en vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u precies met uw lijst moet beginnen.

Bekijk eerst mijn stapsgewijze zelfstudie over het gebruik van Constant Contact met uw WordPress-blog. Dat toont u alle details over het daadwerkelijk verzamelen van e-mailadressen en het verzenden van e-mails.

Afgezien daarvan is de belangrijkste tip om van uw lijst een prioriteit te maken. Er moeten hier twee basisregels worden gevolgd:

1. Zorg ervoor dat u het formulier waar mensen hun e-mailadres invoeren op een gemakkelijk te zien plaats op uw blog plaatst, idealiter ergens boven in het zijbalkmenu van uw blog.

2. Geef mensen een goede reden om zich aan te melden. Een van de beste manieren om dit te doen, is door exclusieve inhoud aan te bieden. Als je bijvoorbeeld een receptenblog hebt, bied dan aan om ze exclusieve recepten te sturen die niet op je blog staan ​​in ruil voor aanmelding.

Te vaak bevat de e-maillijst van een blog alleen herhalingen en herinneringen aan inhoud waarvan gewone bezoekers al op de hoogte zijn. Hoewel deze dingen hun doel dienen, helpt het creëren van exclusieve inhoud u om u aan te melden en zoveel mogelijk e-mailabonnees te behouden.

Wat nu?

1. Meld u aan voor een gratis proefaccount bij Constant Contact.

2. Gebruik mijn stapsgewijze handleiding om uw e-maillijst up-to-date te krijgen.

Neem zoals altijd contact met me op als je vragen hebt!

Geef een reactie