Ik wil mijn eigen blog beginnen. Hoe doe ik dat?

Ik behandel elke stap van het proces in mijn blog tutorial. Begin hier met stap # 1.

 

Wat is het verschil tussen een blog en een website?

Een blog is gewoon een soort website. Blogs gebruiken blogsoftware om het ontwerpen, schrijven en publiceren van uw inhoud zo eenvoudig en professioneel mogelijk te maken.

Blogs kunnen worden aangepast om zo ongeveer alles te doen, maar de meeste blogs hebben de neiging om wekelijks nieuwe inhoud te bieden, samen met de mogelijkheid voor lezers om opmerkingen achter te laten. Dit zijn echter geen vereisten, aangezien veel grote gevestigde sites (Bestbuy.com, Xerox.com, Time.com, enz.) de WordPress-blogsoftware gebruiken om dingen te maken die in niets lijken op traditionele blogs.

 

Kan ik op mijn blog over verschillende onderwerpen schrijven, of moet ik er maar één houden?

De meeste bloggers schrijven over verschillende onderwerpen, dus het is niet nodig om er maar één te houden. Het is echter waarschijnlijk dat u uw berichten in categorieën wilt indelen, zodat bezoekers gemakkelijk de berichten kunnen vinden die ze willen lezen.

 

Wat is webhosting?

Webhosting is een service die de bestanden voor uw blog opslaat en levert vanaf een webserver. Wanneer mensen uw domeinnaam bezoeken, bezorgt het webhostingbedrijf uw blogbestanden van hun webserver aan de bezoeker. Elke website moet webhosting hebben om te kunnen functioneren, en een hoogwaardige webhost is erg belangrijk als je wilt dat je blog correct functioneert. In mijn tutorial laat ik je zien hoe je hoogwaardige webhosting kunt vinden tegen een zeer betaalbare prijs.

 

Wat is het verschil tussen One.com en WordPress?

One.com is een webhostingbedrijf, terwijl WordPress een blogsoftwarebedrijf is. De WordPress-software wordt met One.com op uw webserver geïnstalleerd.

 

Hoe maak ik een categorie aan?

Wanneer u een nieuw bericht schrijft of een oud bericht bewerkt, ziet u aan de rechterkant van het berichteditorscherm een ​​menu waarin u nieuwe categorieën kunt maken. Zodra de categorie is gemaakt, hoeft u alleen maar op het selectievakje ernaast te klikken om het bericht dat u aan het bewerken bent in die categorie te plaatsen.

Om ervoor te zorgen dat uw categorieën op uw blog worden weergegeven, moet u naar “Weergave-> Widgets” navigeren en vervolgens de widget “Categorieën” naar het juiste menugebied klikken en slepen (meestal de zijbalk).

 

Hoe maak ik een persoonlijk e-mailadres aan en bekijk ik mijn e-mailadres?

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een persoonlijk e-mailadres maakt.

 

Waarom kan ik mijn blog niet vinden als ik ernaar zoek?

Google en Bing (en andere zoekmachines) voegen relatief langzaam nieuwe blogs en websites toe aan hun zoekresultaten. U kunt een aantal dingen doen om dit proces te versnellen:

  • Netwerk met andere blogs. (Aanbevolen)
    Wanneer andere sites naar uw site linken, merken de zoekmachines dit op en nemen ze uw blog eerder op in hun zoekresultaten. Ik bespreek enkele tips om links van andere sites te krijgen.
  • Dien uw blog in bij zoekmachines. (Optioneel)
    U kunt uw site handmatig gratis aanmelden bij zoekmachines. Dit is niet nodig om uw site in de resultaten van zoekmachines te laten verschijnen, maar het kan het proces versnellen. Dit is niet iets dat ik normaal gesproken doe, maar als je het wilt doen, raad ik aan om het gewoon in te dienen bij Google en Bing. Hierdoor wordt uw blog vermeld in Google, Bing en Yahoo, de populairste zoekmachines. Gebruik deze links om naar de inzendingspagina te gaan (je moet je aanmelden of een gratis account maken om het proces te voltooien):
    https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
    https://www.bing.com/toolbox/submit-site-url

 

Ik heb problemen met het verbinden van JetPack.

Het meest voorkomende probleem bij het verbinden en activeren van JetPack is dat gebruikers niet kunnen inloggen. Houd er rekening mee dat u een gratis WordPress.com-account moet maken om JetPack te activeren. Een WordPress.com-account is anders dan het account dat u voor uw blog heeft. U kunt hier leren hoe u een WordPress.com-account maakt en JetPack verbindt.