Let op: deze tutorial is voor WordPress.org-blogs. Als u nog steeds een WordPress.com-blog gebruikt, kan het proces iets anders zijn. Om de volledige kracht van WordPress te benutten, kunt u overwegen om uw WordPress.com-blog over te zetten naar WordPress.org.

Wanneer u een bericht in WordPress schrijft, ziet u een paar tekstopties op het scherm van de berichteditor, zoals vet, cursief en doorhalen. Maar wat als u de tekstgrootte wilt wijzigen? Of de kleur?

Er is schijnbaar geen eenvoudige oplossing hiervoor op het scherm van de berichteditor, dus ik zal je wat tijdelijke oplossingen laten zien om het voor elkaar te krijgen. Dit zal wat lichte HTML-codering met zich meebrengen, maar zelfs als je een beginner bent, zou je de voorbeelden die ik geef moeten kunnen kopiëren en plakken om het gewenste effect te krijgen.

De methode die ik je laat zien, mag alleen worden gebruikt als je slechts een paar woorden in je bericht wilt wijzigen. Als je de algehele look van de tekst op je blog niet leuk vindt, is het beter om gewoon een nieuw thema op je blog te installeren met een lettertype, grootte en kleur die je leuk vindt.

Tekstkleur wijzigen

Op het eerste gezicht zie je waarschijnlijk geen gemakkelijke manier om de tekstkleur te veranderen. Dit komt omdat de ontwikkelaars van WordPress om een ​​of andere reden besloten deze functie te verbergen. Hier is hoe je erbij komt:

Ga in je WordPress-dashboard naar het gedeelte ‘Berichten’ en klik op het bericht dat je wilt bewerken.
Als je eenmaal op het scherm van de berichteditor bent, klik je op de knop “Werkbalk wisselen” zo ongeveer je bericht (hieronder rood omrand).

Dit brengt een aantal extra opties naar voren in de werkbalk boven je bericht. Een van deze opties is een vervolgkeuzelijst ‘Tekstkleur’.

Markeer met uw muis de tekst die u wilt wijzigen en klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst “Tekstkleur”. Kies welke kleur je maar wilt.

Nadat u een kleur heeft gekozen, kunt u op de blauwe knop “Update” aan de rechterkant klikken om uw wijzigingen op te slaan.

Tekstgrootte wijzigen

Het wijzigen van uw tekstgrootte volgt een proces dat lijkt op het proces dat we hebben gebruikt om de tekstkleur te wijzigen. Deze is echter iets gecompliceerder. Hier is hoe het te doen:

Ga in je WordPress-dashboard naar het gedeelte ‘Berichten’ en klik op het bericht dat je wilt bewerken.
Als je eenmaal op het scherm van de berichteditor bent, klik je op de knop “Werkbalk wisselen” zo ongeveer je bericht (hieronder rood omcirkeld).

Dit brengt een aantal extra opties naar voren in de werkbalk boven je bericht. Een van deze opties is een vervolgkeuzelijst met de tekst ‘Paragraaf’.

Markeer met uw muis de tekst die u wilt wijzigen en klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst “Alinea”. Kies ‘Kop 3’ om dit voorbeeld te volgen.

Zodra u een tekstgrootte kiest, zult u merken dat niet alleen de gemarkeerde tekst is gewijzigd, maar ook alle tekst in die alinea!

Naast het wijzigen van de grootte en kleur van de tekst, ziet u, wanneer u op de knop “Toggle toolbar” klikt, enkele andere nieuwe functies. Deze omvatten nuttige zaken zoals onderstreepte tekst en inspringingen, dus houd de knop “Toggle toolbar” in gedachten voor het geval u deze functies in de toekomst moet gebruiken.