Het promoten van je blog is waar ik zie dat de meeste bloggers falen. Er zijn veel geweldige bloggers waar niemand ooit van heeft gehoord, simpelweg omdat ze niet weten hoe ze hun blog moeten promoten, of gewoon niet willen.

De belangrijkste tip die ik je kan geven over het promoten van je blog, is om niet verlegen te zijn om mensen over je blog te vertellen!

Ik heb van veel bloggers gehoord die me vertelden dat ze hun blog niet promoten omdat ze het niet waard zijn om te promoten. Ze zeggen dingen als ‘Ik heb nog niet genoeg berichten’ of ‘Ik moet eerst aan het ontwerp van mijn site werken’.

Doe dit jezelf niet aan! Als je de tijd hebt genomen om een ​​geweldige site en met geweldige inhoud op te zetten, moet je mensen erover vertellen. Wees trots op het werk dat je hebt gedaan.

Dus hoe promoot je je blog? Nou, het blijkt dat de meest effectieve promotiemethoden gratis zijn!

1. E-mailmarketing

Veel van de andere tips in deze lijst gaan over het krijgen van nieuwe lezers op uw blog. Maar als je een echte aanhang wilt opbouwen, heb je niet alleen nieuwe lezers nodig, je moet er ook voor zorgen dat nieuwe lezers terugkomen!

Hier speelt e-mailmarketing een grote rol. Door het verzamelen van de e-mailadressen van uw bezoekers (uiteraard met hun toestemming), kunt u hen hiervan op de hoogte stellen wanneer u iets nieuws op uw blog plaatst. Hierdoor blijven mensen terugkomen naar uw blog, wat u niet alleen in de loop van de tijd meer lezers oplevert, maar u ook een nauwere relatie met uw lezers kunt opbouwen.

E-mailmarketing is een te groot onderwerp om hier goed over te praten, dus heb ik een aparte gids voor e-mailmarketing gemaakt voor geïnteresseerden (hint: elke blogger die meer lezers wil, moet deze gids lezen).

2. Sociale netwerken

De kans is groot dat je al een Facebook-account hebt, en misschien zelfs een Twitter-account. Dus wanneer u iets op uw blog plaatst, zorg er dan voor dat u ook een link naar uw blogbericht op uw sociale accounts plaatst.

Het helpt ook om contact te maken met andere mensen die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp. Stuur een vriendschapsverzoek naar de beste bloggers in uw niche en volg ze ook op Twitter.

Het zal je misschien verbazen hoeveel mensen je bericht interessant zullen vinden en deel dan de link met hun vrienden.

3. Reageren op andere blogs

Op veel blogs kun je een reactie achterlaten met een link terug naar je eigen blog. Als u nuttige opmerkingen maakt over blogs die betrekking hebben op uw onderwerp, plaatst u uw blog recht tegenover mensen waarvan u weet dat ze geïnteresseerd zijn in uw onderwerp.

Voorzichtigheid! Misbruik deze methode niet.

Als je vreselijke reacties op berichten achterlaat om je naam bekend te maken, zal dit je blog alleen maar schaden. Bovendien worden opmerkingen van slechte kwaliteit waarschijnlijk toch door de blogeigenaar verwijderd.

Als u een nuttige opmerking maakt, zullen mensen uw site eerder bezoeken, omdat ze meer willen horen over wat u over het onderwerp te zeggen heeft.

4. Link naar andere blogs

Een van de beste ideeën voor het schrijven van een blogpost is om een ​​reactie te schrijven op een post van een andere blog. Dit kan een blogpost zijn waar u het niet mee eens bent, of gewoon een onderwerp waaraan u iets anders wilt toevoegen.
Wanneer je dit doet, zorg er dan voor dat je linkt naar de blog waarop je reageert. Op de meeste blogs ontstaat hierdoor een zogenaamde ‘trackback’.

Een trackback betekent simpelweg dat de blog waarnaar je hebt gelinkt ook een link (automatisch) naar je blog zal plaatsen. Dit betekent dat iedereen die het blogbericht van de andere persoon leest, ook de link naar uw blog te zien krijgt en er hopelijk op klikt om uw site te bezoeken.

5. Gastposten

Een andere manier om lezers van andere blogs over uw blog te laten horen, is door gastberichten te schrijven.
Om een ​​gastpost te schrijven, hoeft u alleen maar contact op te nemen met andere blog-eigenaren en aan te bieden een post voor hun site te schrijven.

Niet alle bloggers staan ​​open voor dit idee, maar als je er een paar kunt vinden, is het een goede deal voor iedereen. Je levert ze inhoud van hoge kwaliteit en in ruil daarvoor plaats je een link naar je blog in je bericht. Als mensen je gastpost leuk vinden, zullen ze je blog waarschijnlijk bezoeken voor meer geweldige inhoud.

6. Online forums

Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je lid worden van populaire online forums met betrekking tot je onderwerp. Als uw blog bijvoorbeeld over hondentraining gaat, sluit u dan aan bij een aantal van de meest populaire hondentrainingsforums.

Op veel forums kunt u een link naar uw site plaatsen in de handtekening die onder aan elk bericht staat dat u schrijft. Sommige forums vereisen mogelijk dat u een paar berichten plaatst voordat u dit kunt doen.

Zodra je lid bent geworden van een forum, kun je nuttige berichten plaatsen. Net als bij blogcommentaar, moet de inhoud van je forumberichten van hoge kwaliteit en nuttig zijn. Mensen zullen je blog niet willen lezen als ze je forumberichten niet nuttig en interessant vinden.

7. Regelmatig posten

De promotiemethoden zijn vooral gericht op het verkrijgen van nieuwe lezers op uw blog. Dit is meestal de moeilijkste stap voor een blog. Je moet er echter ook voor zorgen dat zodra lezers je blog hebben gevonden, ze terugkomen!

Regelmatig nieuwe berichten plaatsen (minstens één keer per week, maar bij voorkeur elke 1-2 dagen), is de sleutel tot het opbouwen en behouden van een groot aantal volgers.

Je inhoud is misschien fantastisch, maar als je maar één keer per maand post, zullen mensen je blog waarschijnlijk vergeten. Je moet een balans vinden tussen hoge kwaliteit en grote kwantiteit. Dit is een moeilijk evenwicht voor elke blogger, omdat het niet altijd gemakkelijk is om een ​​keer per dag of zelfs een keer per week een bericht van hoge kwaliteit te schrijven.

Als je moeite hebt met het vinden van ideeën om over te schrijven, lees dan de vorige stap in deze handleiding opnieuw.

Wat is het volgende?

Inmiddels heb je geleerd wat je moet weten om je blog te starten en lezers naar je site te halen. Voor sommige bloggers is dit het einddoel. Ze willen gewoon dat mensen hun ideeën lezen en de kans krijgen om deel te nemen aan een gemeenschap van gelijkgestemde mensen.

Als je echter een behoorlijke aanhang hebt ontwikkeld, kun je wat geld gaan verdienen met je blog als je dat wilt. Bekijk de volgende en laatste stap nu om te leren hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

Volgende stap

Geef een reactie