Eindelijk kunnen we bij de leuke dingen komen!

Elke succesvolle blog volgt slechts een paar basisprincipes:

Stappen voor een succesvolle blog

1. Juiste blogconfiguratie

2. Verbazingwekkende inhoud

3. Marketing

Juiste blogconfiguratie

In de eerste vier stappen van deze handleiding werd uitgelegd hoe u uw blog correct instelt (begin met stap 1 als u dat nog niet heeft gedaan). Zoals ik in eerdere stappen al zei, zijn er oneindig veel aanpassingen en wijzigingen die je kunt blijven aanbrengen in je blog. Maar als je de vorige stappen in deze handleiding hebt doorlopen, zou je blog prima moeten zijn ingesteld.

Houd er rekening mee dat een goede blogger niet alleen over schrijven gaat. Je moet ook andere blogs lezen om op de hoogte te blijven van wat populair is en om nieuwe ideeën op te doen voor je eigen blog.

U kunt een blog bezoeken en zien dat ze een echt coole plug-in hebben die u op uw site wilt hebben. Meestal kun je het rechtstreeks aan de blogger vragen en zij zullen je er alles over vertellen. Dit is een geweldige manier om de opzet van je blog te verbeteren en tegelijkertijd verbindingen te leggen in de bloggemeenschap.

Ik kan niet genoeg benadrukken dat de stappen die ik je al heb laten zien meer dan voldoende zijn. Als je in de toekomst meer veranderingen wilt aanbrengen, is dat prima, maar je hoeft niet de indruk te krijgen dat alles perfect moet zijn voordat je gaat bloggen, want je blog zal altijd werk in uitvoering zijn.

Geweldige inhoud

Het hart en de ziel van een succesvolle blog is geweldige inhoud. Als niemand wil lezen waar je over schrijft, dan zal je blog niet erg succesvol zijn.

Een van de gemakkelijkste manieren om inhoud te schrijven die mensen echt willen lezen, is door een vraag over uw onderwerp te beantwoorden die u zelf heeft. De kans is groot dat, als u zich iets afvraagt, andere mensen dat ook zijn. Het is duidelijk dat je wat onderzoek moet doen om het antwoord te vinden, maar als je dat eenmaal doet, zul je waardevolle inhoud leveren die mensen daadwerkelijk willen lezen en delen met hun vrienden.

Voor aanvullende schrijfideeën is dit een geweldige bron: http://weblogs.about.com/od/startingablog/tp/BlogPostIdeas.htm

Het is ook belangrijk om in gedachten te houden dat geweldige inhoud meer is dan alleen schrijven. Afbeeldingen, video’s, verschillende lettertypen en kleuren zorgen ervoor dat uw inhoud er opvallend en interessant uitziet. Blogs zijn geen boeken en ze hebben meer nodig dan alleen een enorm blok tekst om de interesse van de lezers te wekken.

Marketing

Zelfs als u uw blog correct instelt en geweldige inhoud maakt, is er geen garantie dat iemand het ooit zal zien. Daarom is het correct verkopen van je blog een vereiste als je een succesvolle blogger wilt zijn.

In de volgende stap bespreken we verschillende methoden voor het vermarkten van uw blog, zodat u ervoor kunt zorgen dat mensen al uw harde werk daadwerkelijk zien.

Volgende stap

Geef een reactie