Als je WordPress nog niet hebt geïnstalleerd, ga dan terug naar stap 2 voor meer informatie.

Zodra WordPress op uw site is geïnstalleerd, bent u bijna klaar om te gaan bloggen. In deze stap laat ik je de basis zien om je op weg te helpen met je nieuwe WordPress-blog. De volgende stap na deze zal je enkele meer geavanceerde wijzigingen laten zien die je kunt aanbrengen om het ontwerp en de structuur van je blog te personaliseren.

Inloggen

Om te beginnen moet u inloggen op uw site. Ga naar http://www.uwsite.com/wp-admin om het inlogscherm te openen (vervang “uwsite.com” door uw domeinnaam). Als u niet zeker bent van uw loginnaam of wachtwoord, controleer dan de e-mail die naar u is verzonden vanuit One.com met deze informatie.

Je blogtitel wijzigen

Zodra u zich aanmeldt, bevindt u zich in het WordPress-beheerdersgebied. Dit is waar u de gewenste wijzigingen in uw blog aanbrengt. Om te beginnen wil je waarschijnlijk de titel van je blog wijzigen. Om dit te doen, ga naar de onderkant van het linkermenu en klik op “Instellingen”. Dat zou u naar dit scherm moeten brengen:

Op dit scherm kunt u uw “Sitetitel” en ook de ondertitel, bekend als uw “Tagline”, wijzigen. Voer in deze twee vakken in wat u maar wilt en scrol vervolgens naar beneden en klik op de knop “Bewaar aanpassingen”.

Zodra u deze wijzigingen opslaat, zijn ze onmiddellijk live op uw site. Om te zien hoe uw site er op elk moment uitziet, typt u gewoon uw domeinnaam in de browser en drukt u op Enter.

Hoe een bericht te schrijven

Bij bloggen draait alles om schrijven, dus laten we leren hoe u uw eerste blogpost schrijft.

Ga naar het linkermenu en klik op “Berichten”. (Klik op de onderstaande afbeelding om een ​​grotere versie te zien.)

U zult zien dat er al een bericht is met de titel “Hallo wereld!” Dit is een standaardbericht op elke nieuwe WordPress-blog en we hebben het niet nodig. Om het te verwijderen, klik op “Prullenmand” net onder het bericht.

Om te beginnen met het schrijven van een nieuw bericht, klikt u op de link “Nieuw bericht” (te vinden in het linkermenu of naast het woord “Berichten”).

U zou nu op het scherm voor het maken van berichten moeten zijn. U kunt de titel van uw bericht in het bovenste vak invoeren en vervolgens beginnen met het schrijven van uw bericht in het onderste vak.

Als u een afbeelding aan uw bericht wilt toevoegen, klikt u op de knop “Media toevoegen” en klikt u op “Bestanden uploaden” om een ​​afbeelding vanaf uw computer te uploaden. Op het volgende scherm kunt u het beeldformaat en de uitlijning aanpassen. Als je helemaal klaar bent, klik je op ‘Invoegen in bericht’ om de afbeelding toe te voegen. Om het formaat te wijzigen klik je op de afbeelding en daarna op het icoontje van een potlood.

Als u klaar bent met uw bericht, klikt u op de knop ‘Publiceren’ aan de rechterkant van het scherm om het te publiceren.

Wat is het volgende?

Gefeliciteerd! U weet nu hoe u inhoud op uw site kunt publiceren!

U zult waarschijnlijk nog wat meer wijzigingen in uw blog willen aanbrengen, zoals ik in de volgende stap beschrijf, maar geen van deze is absoluut noodzakelijk, omdat uw site al live is en klaar is voor de wereld om te zien!

Volgende stap

Geef een reactie