Het hele proces van het instellen en gereedmaken van uw blog duurt slechts ongeveer 20 minuten. Daarna staat je blog online en kan je beginnen met bloggen!

Voordat je kunt gaan bloggen, zijn er twee dingen die je moet doen:

1. Kies een domeinnaam.

Heeft u al een domein geregistreerd? Ga naar # 2

De domeinnaam voor dit blog is blogstarten.com. Als u die domeinnaam ergens in de wereld in een internetbrowser typt, wordt u naar deze site gestuurd.

Goede blognamen zijn uniek en beschrijvend, dus je publiek weet meteen waar je blog over gaat.

Een andere optie is om gewoon je eigen naam te gebruiken. Voor mij zou dat reginalddierckx.com zijn, al heb ik die nog niet in mijn bezit. U kunt ook uw middelste naam of middelste initiaal toevoegen als u merkt dat uw naam al in gebruik is.

Veel van de beste bloggers gebruiken hun eigen naam als domeinnaam. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het voorkomt dat iemand anders uw naam registreert, zodat u uw “virtuele onroerend goed” kunt beveiligen.

Zodra u ideeën voor blognamen heeft, moet u een domeinextensie kiezen.
.com is de gouden standaard, maar .nl, .be, .net en .org werken net zo goed. Ik zou willen voorstellen om weg te blijven van andere extensies zoals .biz, omdat ze voor de meeste mensen niet zo bekend zijn.

Het kan zijn dat de gewenste domeinnaam al in gebruik is. Dit overkomt ons allemaal. Als u merkt dat uw gewenste naam al in gebruik is, kunt u proberen eenvoudige woorden zoals “de”, “een” of “mijn” toe te voegen aan het begin van de naam, of u kunt proberen streepjes toe te voegen tussen woorden zoals blog- starten.com.

Je kan bijvoorbeeld hier gaan kijken of een domeinnaam al bezet is. De tool checkt meteen ook bijkomende extensies voor de naam.

2. Kies een webhost

Een webhost is een bedrijf dat alle bestanden voor uw blog opslaat en deze aan de gebruiker levert wanneer ze uw domeinnaam typen. Je moet een webhost hebben om een ​​blog te hebben.

Het kiezen van een slechte host zal uw blog vanaf het begin tenietdoen. Gebruikers zullen gefrustreerd zijn over de trage laadtijden van pagina’s en je zult vaak merken dat je blog helemaal niet werkt (yikes!).

Er zijn honderden verschillende webhosts waaruit u kunt kiezen, maar mijn aanbeveling voor uw blog is One.com. One.com is zelfs de webhost die ik gebruik voor blogstarten.com. Ik ben al vele jaren erg blij met One.com en raad ze aan voor alle nieuwe bloggers omdat:

  • Ze bieden een gratis, eenvoudige installatie van alle populaire blogtools, inclusief WordPress (degene die ik aanbeveel en je laat zien hoe je deze handleiding moet gebruiken).
  • Ze bieden toonaangevende 24/7 klantenservice via telefoon, e-mail of webchat.
  • Ze bieden een geld-terug-garantie van 30 dagen als u om welke reden dan ook niet tevreden bent.

Als u een van de links op deze site gebruikt, kunt u de hoogwaardige service van One.com krijgen met 14 euro korting (gedurende 12 maanden), inclusief een gratis domeinnaam.

Wat is de volgende stap?

Klik op de volgende stap voor een volledige stapsgewijze uitleg over hoe u uw domeinnaam registreert en uw blog instelt. Als u tijdens dit proces problemen ondervindt, kunt u altijd contact met mij opnemen voor gratis hulp.

Volgende stap

Geef een reactie