Als je nieuw bent bij bloggen met WordPress, vraag je je waarschijnlijk af hoe je links van je blog naar andere pagina’s op internet kunt maken.

Door links te maken, kunt u nuttige informatie van andere sites delen met uw lezers. Hierdoor kunt u verbinding maken met de wereldwijde internetgemeenschap en het is de reden dat internet soms wordt aangeduid als ‘het web’.

Het proces voor het maken van een link op uw blog hangt af van waar u de link wilt weergeven. Ik ga je laten zien hoe je een link toevoegt in je blogpost.

Links toevoegen aan een blogbericht

Een link toevoegen aan een blogpost is eigenlijk vrij eenvoudig. Het proces dat ik zal uitleggen, werkt ook voor het toevoegen van een link naar een pagina.

  1. Log om te beginnen in op uw WordPress-dashboard en maak een nieuw bericht of klik om een ​​bestaand bericht te bewerken. Wanneer je dat hebt gedaan, zou je op het berichteditorscherm moeten staan.
  2. Als je nog geen tekst in je bericht hebt, typ dan wat je maar wilt dat de linktekst is. Dit is wat bekend staat als de “ankertekst” van de link. ‘Klik hier’ is bijvoorbeeld een populaire ankertekst. Zodra u de gewenste tekst voor uw link heeft, moet u de tekst met uw muis selecteren om deze te markeren. In onderstaand voorbeeld heb ik de tekst “30.000 plug-ins” gemarkeerd.
  3. Nu moet je op het paperclip-pictogram klikken (rood omcirkeld) net boven het tekstvak van de blogpost.
  4. Je ziet dan een pop-upvenster. In het tekstgebied genaamd “Plak URL of type om te gaan zoeken” voert u het adres in van de pagina waarnaar u wilt linken. BELANGRIJK: het adres moet beginnen met http: // of https: //. Als u klaar bent drukt u op de Enter toets.