Er zijn verschillende redenen waarom u misschien een privéblog wilt hebben. U kunt uw blog privé houden wanneer u voor het eerst dingen configureert, om te voorkomen dat mensen uw blog “in aanbouw” zien. Misschien wil je ook een blog maken die niet bedoeld is voor een groot publiek, maar alleen voor familie en vrienden.
Hoe dan ook, ik ga je een eenvoudige manier laten zien om je blog met een wachtwoord te beveiligen, zodat alleen degenen met het wachtwoord er toegang toe hebben.

  • Log in op uw WordPress-dashboard door naar http://www.uwsite.com/wp-admin te gaan (vervang “uwsite.com” door uw domeinnaam.
  • Ga naar “Plug-ins ==> Nieuwe toevoegen” en zoek naar “password protected”

  • Zoek in de zoekresultaten de naam van de plug-in “Password protected” en klik op “Nu installeren”. Klik op “Activate” op de volgende pagina.

  • Navigeer naar “Instellingen ==> Password protected”. Vink het vakje “Enabled” aan en voer een nieuw wachtwoord in. Klik op “Wijzigingen opslaan”.

Nu wordt iedereen die toegang tot uw blog probeert te krijgen, gevraagd het wachtwoord in te voeren om uw blog te kunnen bekijken.

Let op: deze methode beschermt geen afbeelding of geüploade bestanden met een wachtwoord, maar iemand zou de exacte URL van de afbeelding moeten weten om er toegang toe te krijgen. De belangrijkste manier waarop iemand de exacte URL van een afbeelding op uw blog kan achterhalen, is via zoekmachines. Daarom is het een goed idee om naar “Instellingen ==> Lezen” te navigeren en het vakje “Blokkeer zoekmachines deze website te indexeren” aan te vinken en vervolgens op “Wijzigingen opslaan” te klikken. Dit helpt voorkomen dat uw blog wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines.