Er zijn verschillende redenen waarom u misschien een privéblog wilt hebben. Het kan zijn dat u uw blog privé wilt houden wanneer u voor het eerst dingen configureert om te voorkomen dat mensen uw blog ‘under construction’ zien. Misschien wil je ook een blog maken die niet bedoeld is voor een groot publiek, maar eerder alleen voor familie en vrienden.

Hoe dan ook, ik ga je een eenvoudige manier laten zien om je blog met een wachtwoord te beveiligen, zodat alleen degenen met het wachtwoord er toegang toe hebben.

  • Log in op uw WordPress-dashboard door naar http://www.uwsite.com/wp-admin te gaan (vervang “uwsite.com” door uw domeinnaam).
  • Ga naar “Plugins ==> Nieuwe toevoegen” en zoek naar “password protected”. Let op: in het voorbeeld hieronder is het de tweede plugin die we moeten hebben.

  • Zoek in de zoekresultaten de namen van de plugins “Password Protected” en klik op “Nu installeren”. Klik op “Activateren” op de volgende pagina.
  • Navigeer naar “Instellingen ==> Password Protected”. Vink het vakje “Password Protected Status” aan en voer een nieuw wachtwoord in. Klik op “Bewaar aanpassingen”.

Iedereen die probeert toegang te krijgen tot uw blog, wordt nu gevraagd het wachtwoord in te voeren om uw blog te bekijken.

Let op: deze methode beschermt afbeeldingen of geüploade bestanden niet met een wachtwoord, maar iemand zou de exacte URL van de afbeelding moeten kennen om er toegang toe te hebben. De belangrijkste manier waarop iemand de exacte URL van een afbeelding op uw blog zou leren, is via zoekmachines. Daarom is het een goed idee om naar ‘Instellingen ==> Lezen’ te navigeren en het vakje aan te vinken met de tekst ‘Blokkeer zoekmachines deze website te indexeren’ en vervolgens op ‘Bewaar aanpassingen’ te klikken. Dit zal helpen voorkomen dat uw blog wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines.