Dit bericht gaat over het verkopen van producten van je blog. Om het onderstaande proces te volgen, moet je eerst je blog registreren en installeren.

Klik hier voor mijn gratis gids voor het starten van uw blog.

Producten verkopen op je blog is een van de beste manieren om van je trouwe publiek een consistente inkomstenstroom te maken. Veel van mijn lezers waren zelfs van plan om hun blogs te starten met het doel een product of dienst op de markt te brengen en te verkopen.

In dit bericht zal ik bespreken hoe je je blog kunt gebruiken om producten te verkopen. Of je nu een bestaand eigen product verkoopt of je gebruikt je blog als een hub om een ​​product voor een bedrijf te verkopen in ruil voor verwijzingskosten, ik raad aan dat alle bloggers een soort productaanbod hebben.

Of je nu een gloednieuwe blog hebt of al jaren blogt, het zal je misschien verbazen over het inkomstenpotentieel van het verkopen van producten op je blog. Stop met het overzien van het potentieel om geld te verdienen door uw blog te gebruiken om producten te verkopen, en lees verder om te leren hoe eenvoudig het kan zijn.

De sleutels tot het verkopen van producten op uw blog: doelgroep en conversieratio

De twee grootste factoren in hoe succesvol u kunt zijn met het aanbieden van producten op uw blog zijn de grootte van uw publiek en het aantal lezers dat u kunt omzetten in betalende klanten (ook wel uw conversieratio genoemd). We zullen eerst bespreken hoe gemakkelijk je publiek kan groeien.

Uw publiek opbouwen betekent meer potentiële klanten

Het opbouwen van een groter publiek is iets waar elke blogger zich altijd op moet concentreren. Natuurlijk is de beste manier om uw publiek op te bouwen door inhoud van hoge kwaliteit die echte waarde toevoegt aan het leven van uw lezers, en natuurlijk door inhoud te maken die gemakkelijk met mensen kan worden gedeeld, wordt altijd de potentiële zichtbaarheid van uw blog vergroot.

Daarom raad ik mijn lezers aan om te bloggen over iets waar ze al een passie voor hebben. Door gepassioneerd te zijn over een onderwerp, is de kans groter dat uw lezers verbinding zullen maken met uw inhoud, en het helpt ook om ervoor te zorgen dat u geïnteresseerd blijft in het regelmatig bijwerken van uw blog.

Wanneer u het publiek vergroot van mensen die uw blog regelmatig lezen, vergroot u ook uw potentiële klantenbestand. Hoe meer ogen je op je blog kunt krijgen, hoe meer potentiële aankopen je kunt doen. Naast het vergroten van uw publiek, moet u ook rekening houden met het percentage van hen dat u in klanten verandert.

Verhoog uw conversieratio door het relevant te houden

Het verhogen van de snelheid van uw lezers die u in kopers omzet, kan lastig zijn, maar de beste aanpak is om een ​​echt waardevoorstel te presenteren met de producten die u verkoopt. Zelfs als je boeiende, deelbare content maakt waar je lezers van houden, het aanbieden van een product dat weinig tot niets te maken heeft met waar je blog over gaat, is een bijna onfeilbare weg naar mislukking.

In plaats daarvan moet u uw productaanbod concentreren op dingen die rechtstreeks verband houden met uw blog. Als u besluit een blog te lanceren die uw lezers advies of aanbevelingen geeft, zoek dan een manier om uw klanten naar de producten of service te leiden die u in uw schrijven aanbeveelt. Dit maakt niet alleen uw verkooppraatje naadloos, het maakt het ook veel waarschijnlijker dat uw lezers u erop zullen betrekken.

Verkoop uw eigen producten op uw blog: lezers veranderen in klanten

Veel bloggers hebben al een product dat ze willen verkopen. Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het verkopen van een e-book dat u heeft geschreven, of misschien het verkopen van uw tijd als consultant of ander type expert binnen uw vakgebied.

Ik heb veel bloggers overijverig zien worden bij het verkopen van producten die ze zelf bezitten, tot het punt dat ze de gratis delen van hun blog negeren die bedoeld zijn om hun klanten binnen te halen. Mijn advies is om nooit uit het oog te verliezen wat je lezers naar je toe brengt de eerste plaats: uitstekende inhoud.

De beste reclame voor elk product of dienst is immers om uw potentiële klanten een voorproefje te geven van wat u te bieden heeft. En er is geen betere manier om dit te doen dan door uw expertise te tonen via de blogposts die u voor iedereen beschikbaar stelt om te lezen. Als je dit punt vergeet, zul je merken dat je lezers verliest voordat je zelfs maar de kans hebt om ze in klanten te veranderen!

Ongeacht het type product dat u aanbiedt, u kunt uw publiek gebruiken voor veel verkopen door mijn advies hieronder op te volgen.

Verkoop niet alleen producten, verkoop uzelf

Als u een klant probeert te overtuigen om u te betalen voor een product of voor uw tijd, is het een absolute noodzaak om hen een duidelijk voorbeeld te geven en uit te leggen hoe dit hun leven gemakkelijker of bevredigender zal maken.

Of je het nu leuk vindt of niet, we komen allemaal dagelijks tientallen reclameboodschappen tegen. Daarom trainen de meeste mensen zichzelf om lege verkooppraatjes die te veel beloven, te filteren en te negeren.

Het goede nieuws is dat je jezelf van het peloton kunt scheiden door een goed onderbouwde reden te geven waarom je lezers zouden moeten kopen wat je aanbiedt. Ik raad aan te vermijden om te proberen het perfecte verkooppraatje te verzinnen, en in plaats daarvan jezelf zo herkenbaar mogelijk te maken voor je lezers. Mensen kopen eerder bij een vertrouwde bron, dus authenticiteit is absoluut essentieel.

Producten van iemand anders verkopen op uw blog

Je lezers wijzen op producten die ergens anders worden aangeboden, kan zeer lucratief zijn. Doorgaans zal het bedrijf dat de producten verkoopt waarnaar u klanten verwijst, u een vergoeding geven in ruil voor het verwijzen van de klant naar hen. Het beste van alles is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het nemen van enig risico met betrekking tot het vasthouden van de producten.

De tarieven variëren nogal, afhankelijk van het specifieke product of de specifieke service, dus ik raad altijd aan om meerdere opties te herzien, zodat u zeker weet dat u de meest concurrerende optie kiest. De meeste e-commerce sites zullen meer betalen voor bloggers die hen de meeste klanten sturen, dus ik raad aan om niet ontmoedigd te raken als je in het begin niet echt hoge conversies ziet.

Om zoveel mogelijk producten te verkopen, raad ik je ook aan om je te concentreren op goederen en diensten die direct aansluiten bij wat je in je blog schrijft. Een geweldige manier om dit te doen, is door samen te werken met een grote online marktplaats, zoals Amazon.

Amazon biedt een eenvoudig verwijzingsprogramma waarmee u uw lezers naar hun producten kunt verwijzen in ruil voor een percentage van wat uw lezers uitgeven. Hun programma heet Amazon Associates.

Ik raad Amazon Associates aan vanwege de ongelooflijke catalogus met items die hun markt te bieden heeft. Als u geïnteresseerd bent in het verwijzen van uw klanten om een ​​specifiek product te kopen, is de kans groot dat Amazon het al in hun virtuele schappen heeft opgeslagen. Dit betekent ook dat u zich kunt concentreren op het aanbevelen van producten waar u echt in gelooft, die ik hieronder verder zal bespreken.

Sta achter uw aanbevelingen
Dit punt kan ik bijna niet genoeg benadrukken: adviseer alleen producten of services waarin u gelooft. Het heeft geen zin om uw lezers u en uw blog te laten associëren met een product of service die niet werkt zoals geadverteerd, dus als u begin met het aanbieden van producten op uw blog, zorg ervoor dat u oprecht de producten aanbeveelt waarnaar u uw lezers verwijst.

Het kan natuurlijk verleidelijk zijn om het product aan te bevelen dat u het beste commissietarief biedt, ongeacht de kwaliteit. Ik adviseer mijn lezers echter altijd dat er niets de moeite waard is om je reputatie achter een slecht product te zetten.

Hoe betalingen te verwerken
Zodra u besluit producten op uw blog te gaan verkopen, moet u ervoor zorgen dat u een manier heeft om betalingen van uw klanten te verwerken. De eenvoudigste manier die ik heb gevonden om betalingen op uw blog te verwerken, is via het WordPress Simple Paypal-winkelwagentje.

Met deze eenvoudig te gebruiken tool kunnen uw klanten u snel en veilig betalen. Het innen van betalingen is vaak een van de grootste hindernissen voor bloggers om producten te gaan verkopen, en met deze tool is het ongelooflijk eenvoudig om dat te overwinnen en geld in te zamelen bij je lezers.

Over het algemeen raad ik u ten zeerste aan om producten op uw blog te gaan verkopen, en ik hoop dat deze gids laat zien hoe gemakkelijk en winstgevend het kan zijn.