Een van de voordelen van het hebben van een eigen domein voor je blog is dat je een aangepast e-mailadres kunt instellen met je domeinnaam. Dus als uw domeinnaam “ReginaldsBlog.com” is, kunt u een adres zoals reginald@reginaldsblog.com of info@reginaldsblog.com aanmaken. Dit is een professioneel e-mailadres dat geweldig is voor alle bloggers, maar vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een zakelijk e-mailadres om aan klanten te geven.

Als u het proces dat ik in stap 2 heb beschreven, hebt gebruikt om uw blog in te stellen, kunt u zonder extra kosten gepersonaliseerde e-mailadressen maken. Zo doe je dat:

1. Ga naar One.com en klik op configuratiescherm

2. Log in met gegevens van One.com

  • Houd er rekening mee dat uw wachtwoord voor uw One.com-account anders kan zijn dan voor uw WordPress-blog.
  • Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u altijd de link ‘wachtwoord vergeten’ op deze pagina gebruiken om het opnieuw in te stellen.

3. Als u bent ingelogd klikt u op E-mail (de groene kader aan de linkerkant van het scherm

4. Scroll naar beneden en klik op ‘Nieuwe account’

U kan hierbij de keuze maken om alle e-mails van dit account automatisch door te sturen naar een ander e-mailadres door ‘ja’ te selecteren bij ‘Wilt u mails doorsturen naar een andere e-mailaccount’. Klik op ‘Opslaan’ als u klaar bent met het invullen van de details van uw nieuwe e-mailaccount.

5. Nu uw account is aangemaakt, kunt u inloggen om het te gebruiken.

De eenvoudigste manier om dat te doen is gte surfen naar https://login.one.com/mail en daar uw e-mail te gaan gebruiken. U logt in met uw gebruikelijke login gegevens van One.com.