Een van de voordelen van het hebben van een eigen domein voor je blog is dat je een aangepast e-mailadres kunt instellen met je domeinnaam. Dus als uw domeinnaam “PatsBlog.com” is, kunt u een adres zoals pat@patsblog.com of info@patsblog.com aanmaken. Dit is een professioneel e-mailadres dat geweldig is voor alle bloggers, maar vooral voor diegenen die op zoek zijn naar een zakelijk e-mailadres om aan klanten te geven.

Als u het proces dat ik in stap 2 heb beschreven, hebt gebruikt om uw blog in te stellen, kunt u zonder extra kosten gepersonaliseerde e-mailadressen maken. Zo doe je dat:

1. Ga naar de One.com-startpagina en klik op het tabblad ‘Configuratiescherm’ in de rechterbovenhoek.

2. Voer uw gegevens in om in te loggen op uw One.com configuratiescherm.

Houd er rekening mee dat uw wachtwoord voor uw One.com-account anders kan zijn dan voor uw WordPress-blog.
Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u altijd de link ‘Wachtwoord vergeten’ op deze pagina gebruiken om het opnieuw in te stellen.

3. Zodra u bent ingelogd klikt u op het groene vak ‘E-mail’

4. Klik op de knop ‘Nieuwe account’ halfweg de pagina

5. Vul de gegevens in voor uw nieuwe e-mailaccount en klik op ‘Opslaan’

Indien u dat wenst kan u de e-mails voor deze account ook automatisch laten doorsturen naar een ander e-mailadres.

6. nu uw nieuwe account is aangemaakt kan u inloggen op uw webmail

Om in te loggen op uw webmail surft u naar https://login.one.com/mail en logt u in met de gegevens die u hebt gekozen bij het aanmaken van het e-mailadres. U kan bij One.com zelfs bij het goedkoopste hosting plan toch al 100 e-mailadressen aanmaken dus voel u vrij om er zo veel aan te maken als u nodig hebt.