Traditioneel worden PDF-documenten geüpload naar uw mediabank in WordPress en vervolgens gelinkt via een knop “Nu downloaden”. Omdat PDF’s geen afbeeldingen zijn, kan de WordPress-editor de PDF niet rechtstreeks op de pagina of het bericht weergeven.

Als u probeert een PDF in te sluiten door de PDF in uw mediabank te uploaden en vervolgens die PDF te selecteren om in een pagina of bericht in te voegen, ziet u een lege afbeelding die de PDF vertegenwoordigt.

Als u de PDF selecteert, krijgt u alleen de titel in uw teksteditor. Er is geen afbeelding en geen PDF-link. Simpel gezegd, het werkt niet.

Maar er is een manier om PDF’s op uw WordPress-website weer te geven met een handige plug-in.

Hoe PDF’s in te bedden in uw WordPress-bericht

Navigeer naar de backend van je WordPress-dashboard en ga naar je plug-inspagina. Klik op “Nieuwe plugin” om in de WordPress-repository te zoeken en voer een zoekopdracht uit naar “PDF Embedder”.

Klik op de knop “Installeren” naast PDF Embedder (er zijn andere opties, zorg ervoor dat u de juiste titel selecteert!) En activeer de plug-in nadat deze is gedownload.

PDF Embedder heeft “Activate and Go” -mogelijkheden, wat betekent dat het niet nodig is om de instellingen te bewerken of shortcode te kopiëren om deze plug-in te laten werken. U bent klaar om uw pdf’s rechtstreeks aan uw website toe te voegen! En het is net zo eenvoudig als het toevoegen van media.

De embedder gebruiken met de klassieke editor

Maak een nieuwe pagina of post en selecteer het tabblad “Media toevoegen”.

Selecteer, net als bij een normale afbeelding, de PDF uit de mediabank of upload deze. Wanneer u klaar bent met de selectie, wordt automatisch een stuk shortcode gemaakt en ingevuld in de teksteditor.

Hoogstwaarschijnlijk kun je de afbeelding niet zien in je editor. Maar als u het bericht als concept opslaat of publiceert, kunt u het op uw website zien.

Voila! Het formaat van de PDF wordt automatisch aangepast aan de container waarin deze is geplaatst.

Om de grootte te wijzigen, vindt u de instellingen van de plug-in in uw dashboard onder ‘Instellingen –> PDF Embedder’.

In de instellingen van PDF Embedder kunt u de breedte of hoogte van de PDF-weergave wijzigen. Dit verandert de afmetingen voor alle PDF’s die met deze plug-in zijn ingesloten.

Als u de universele instellingen liever niet wilt wijzigen, kunt u ook de hoogte of breedte manipuleren door de shortcode rechtstreeks te bewerken. Op deze manier wordt alleen de pdf beïnvloed waaraan u werkt.

U kunt hier meer shortcode-manipulaties voor PDF Embedder vinden.

De embedder gebruiken met de nieuwe blokeditor

In de nieuwe blokeditor of met bouwers zoals Divi kunt u kolommen en blokken maken met definitieve breedtes die zijn ingesteld, zodat u de grootte van de pdf niet hoeft te bewerken.

Stel in uw nieuwe bericht de kolommen en blokken in zoals u wilt dat het bericht wordt weergegeven. Klik in de gekozen kolom waarin u een PDF wilt insluiten op “Blok toevoegen”.

De blokeditor biedt een optie voor PDF Embedder als zijn eigen blok. Selecteer deze optie.

U ziet dan de tekst “Klik hier” om uw media in te voegen.

De PDF Embedder-instellingen zijn ingesteld op maximale grootte, maar de PDF wordt perfect weergegeven om te passen bij de maximale breedte van die specifieke container.

Een PDF met meerdere pagina’s insluiten

De PDF Embedder regelt dit voor u en er zijn geen aanvullende stappen die moeten worden genomen. Zodra de PDF is ingesloten, wordt alleen de eerste pagina weergegeven. Maar als u over de PDF aan de voorkant zweeft, verschijnen er onderaan richtingstabbladen, zodat de gebruiker gemakkelijk door de pagina’s in de container kan bladeren.

En dat is het! Niet zo erg moeilijk, toch? We hopen dat dit artikel je heeft geholpen!