Google AdSense is het onderdeel van de uitgever van ‘s werelds populairste pay-per-click (PPC) -advertentieplatform en is daarom een ​​van de meest populaire manieren om inkomsten te genereren met een blog. Zijn populariteit, plus het feit dat het gemakkelijk te gebruiken is, is de reden waarom het mijn # 1 keuze is om geld te verdienen met je eerste blog (zie Stap # 7 van mijn blog tutorial).

Het enige wat u hoeft te doen is de onderstaande informatie te gebruiken om Adsense op uw blog te installeren (duurt ongeveer 10 minuten), en binnen de kortste keren betalen adverteerders u elke keer dat een van uw blogbezoekers op een advertentie klikt!

Zodra uw aanvraag is goedgekeurd voor het gebruik van AdSense, ontvangt u een klein stukje aanpasbare code om in uw website te plakken, zodat u onmiddellijk contextrelevante advertenties kunt weergeven. In deze zelfstudie leggen we uit hoe u de AdSense-code installeert op uw zelf gehoste WordPress-blog. Als je nog geen blog hebt, begin dan met stap 1 van mijn tutorial om er een te maken en kom dan terug naar dit artikel zodra je blog is opgezet.

Het gebruik van AdSense is volledig gratis, maar u moet een gratis Google-account hebben om aan de slag te gaan. Als je een Gmail-adres hebt, heb je er al een. Zo niet, dan duurt het maar een paar minuten om je aan te melden. Zodra u een AdSense-aanvraag naar google.com/adsense heeft verzonden, ontvangt u doorgaans binnen een a twee weken een bevestigingsmail om te bevestigen dat u het beoordelingsproces heeft doorstaan. Houd er rekening mee dat u aan Google moet bewijzen dat u een website heeft die hun gebruiksvoorwaarden volgt.

 

1 – Haal uw AdSense-code op

Door met AdSense een nieuw advertentieblok te maken, kunt u direct advertenties op uw website plaatsen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken dat u de code begrijpt; u kunt een eenvoudige grafische editor gebruiken om de weergave van uw advertenties te wijzigen zodra ze op uw site worden weergegeven.

  • Meld u aan bij uw Google AdSense-account zodra u bent geaccepteerd en klik op het menu-item “Advertenties” in de linker zijbalk. Klik op de knop ‘Advertentieblok’ en dan op ‘Display advertenties’ om door te gaan.
  • Geef een willekeurige naam op voor het advertentieblok en kies het gewenste advertentieformaat en -lay-out uit de miniatuurvoorbeelden. Als u van plan bent de advertenties in de zijbalk van uw WordPress-blog weer te geven, zoals de meeste mensen, wilt u waarschijnlijk de optie ‘Verticaal’ kiezen. Klik op ‘Maken’ om door te gaan nadat u een titel hebt opgegeven.
  •  Wacht even totdat de code verschijnt voordat je deze selecteert en naar het klembord kopieert met de sneltoets CTRL + C.

2 – Installeer de code in WordPress

Hoewel je de code in vrijwel elk pagina-element van je WordPress-blog kunt plakken, is verreweg de meest populaire optie om deze in een zijbalkwidget te plaatsen, zodat je advertenties aan de rechterkant van je website naast je berichten worden weergegeven.

  • Navigeer naar “Weergave> Widgets” in uw WordPress-beheerdersdashboard om de widgets-sectie te openen.
  • Blader door de lijst met beschikbare widgets in de linkerkolom om de “Tekst” -widget te vinden en sleep deze naar het gewenste widgetgebied in de rechterkolom. Het aantal beschikbare widgetgebieden is afhankelijk van uw thema, hoewel de meeste mensen het primaire widgetgebied gebruiken om hun advertenties in de zijbalk weer te geven.
  • Klik op de geactiveerde tekstwidget en voer een titel in. Kies altijd een neutrale titel, volgens de gebruiksvoorwaarden van Google; ‘Onze sponsors’ werken meestal het beste. De titel mag nooit proberen mensen rechtstreeks aan te moedigen op de advertenties te klikken.
  • Plak de AdSense-code in het tekstvak en klik op ‘Opslaan’. Contextrelevante advertenties verschijnen onmiddellijk op uw blog.

Houd er rekening mee dat u meerdere exemplaren van de tekstwidget kunt laten weergeven in een of meer widgetgebieden van uw WordPress-site, zodat u meerdere advertenties kunt weergeven.