Dit bericht gaat over hoe je geld kunt verdienen met bloggen. Je moet eerst je blog registreren en installeren om mee te kunnen doen.

Klik hier om de gratis, gemakkelijke handleiding te zien waarmee u uw blog in ongeveer 20 minuten kunt starten.

 

Hoe een blog te starten en geld te verdienen

1. Je lezerspubliek opbouwen

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met je blog als je een groot aantal bezoekers hebt. Maar als je net begint, heb je niet veel lezers, dus het is belangrijk om alles uit elke lezer te halen.

Dat betekent dat je ervoor moet zorgen dat nieuwe lezers van je blog terugkomen. Alleen door terugkerende lezers te hebben, zul je ooit een aanzienlijk publiek opbouwen waar je van kunt profiteren.

Dus hoe kunt u contact houden met uw lezers?

De eenvoudigste en beste manier is om hen om een ​​e-mailadres te vragen waar u contact met hen kunt opnemen met updates. Door vanaf het begin van uw blog de e-mailadressen van uw lezers te verzamelen, bouwt u een zo groot mogelijke mailinglijst op.

Heb je je ooit afgevraagd waarom zowat elke website die je bezoekt, je vraagt ​​om je aan te melden met je e-mailadres?

In marketing wordt er gezegd dat “het geld in de mailinglijst zit”. Dit komt omdat u met een mailinglijst steeds weer contact kunt opnemen met mensen.

Elke keer dat u een e-mail naar uw lijst stuurt, kunt u hen producten / diensten aanbieden of ze gewoon weer naar uw blog brengen, waar u geld kunt verdienen met advertenties (hieronder besproken). Dit is precies wat grote bedrijven zoals Groupon doen met hun mailinglijsten. Ze sturen dagelijks of wekelijks aanbiedingen

U heeft een e-mailmarketingservice nodig om aan de slag te gaan. Veruit de gemakkelijkste en meest betrouwbare die ik heb gevonden, is Constant Contact, dat een gratis proefversie van hun diensten biedt voor nieuwe bloggers. Ik heb een complete stapsgewijze tutorial samengesteld over hoe je Constant Contact kunt gebruiken met je blog.

2. Inkomsten genereren met uw blog

Als je eenmaal een behoorlijk lezersbestand hebt opgebouwd, kun je je aandacht richten op het verdienen van geld met je blog. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar een van de meest lucratieve manieren is ook de gemakkelijkste: adverteren.

Als u een groot aantal bezoekers op uw blog heeft, betekent dit dat adverteerders betalen om hun advertenties aan uw lezers te laten zien. De gemakkelijkste manier om voor geld te bloggen, is betaald te worden voor het weergeven van advertenties op uw blog door deel te nemen aan het AdSense-programma van Google op http://www.google.com/adsense.

Zodra u uw account op AdSense heeft ingesteld, krijgt u een code die u aan uw blog kunt toevoegen. Deze code geeft automatisch advertenties op uw blog weer van bedrijven die deel uitmaken van het advertentienetwerk van Google. Mogelijk ziet u advertenties van kleine bedrijven die betrekking hebben op uw onderwerp, of ziet u mogelijk advertenties van grote bedrijven die niets met uw onderwerp te maken hebben.

Het leuke van AdSense is dat er duizenden adverteerders zijn die bieden om op uw blog te adverteren, en u hoeft alleen maar de eenvoudige code aan uw blog toe te voegen. Zodra u dat doet, is het proces volledig hands-off.

Elke keer dat een van uw bezoekers op een advertentie klikt, wordt u betaald. Google haalt het geld op bij de adverteerders en bezorgt u vervolgens een cheque (meestal elke maand).

Dit arrangement is niet alleen leuk omdat het hands-off is, maar ook omdat u te maken heeft met een gerenommeerd bedrijf waarvan u weet dat het u daadwerkelijk op tijd zal betalen.

Hoeveel kun je verdienen?

Het bedrag dat u met AdSense kunt verdienen, is afhankelijk van drie factoren:

1. Het aantal bezoekers op uw blog

Deze is vrij duidelijk. Meer mensen die uw blog bezoeken, betekent meer klikken op advertenties, wat meer geld voor u betekent.

2. De zichtbaarheid van de advertenties

Wanneer u de AdSense-code op uw blog plaatst, heeft u de keuze uit de stijl van advertenties (grote afbeeldingen, kleine afbeeldingen, tekst, enz.) En ook waar ze worden geplaatst. Hoe prominenter de advertenties worden weergegeven, hoe groter de kans dat erop wordt geklikt.

U moet echter een evenwichtige plaatsing van de advertenties in evenwicht brengen met het vooruitzicht uw lezers mogelijk te irriteren. We hebben allemaal blogs bezocht waar het moeilijk is om de inhoud te zien vanwege het aantal en de grootte van de advertenties. Dit is een delicate balans om te bereiken en het is iets waar je mee moet experimenteren om het meeste uit je blog te halen.

3. Het onderwerp waarover je blogt

De laatste factor die uw AdSense-inkomen beïnvloedt, is het onderwerp waarover u blogt. Dit komt omdat adverteerders meer zullen betalen om op bepaalde blogs te staan ​​dan voor andere.

Als uw site bijvoorbeeld over golf gaat, hebben uw lezers waarschijnlijk een gezond inkomen. Daarom zijn er een groot aantal adverteerders die hun advertenties aan uw lezers willen laten zien, en ze zullen waarschijnlijk een goed bedrag per klik betalen om dit te doen.

Vergelijk dit met een blog over Justin Bieber. De lezers van deze blog zijn waarschijnlijk tienermeisjes, die meestal niet veel koopkracht hebben. Hierdoor betalen adverteerders waarschijnlijk minder voor elke klik.

Deze drie factoren bepalen het bedrag dat u verdient. Het is best moeilijk om precies te schatten wat u gaat maken, maar een blog met veel bezoekers over het juiste onderwerp kan elke maand duizenden dollars opleveren. Veel mensen verdienen natuurlijk minder dan dit, en sommigen verdienen zelfs meer. Er wordt zelfs geschat dat sommige van de beste AdSense-uitgevers bijna $ 2 miljoen per jaar alleen aan AdSense verdienen.

Houd er rekening mee dat geld verdienen met je blog tijd kost. Er is tenslotte een reden dat het leren van geld verdienen met een blog de laatste stap is in mijn gids. Je moet ervoor zorgen dat je alle voorgaande stappen perfect hebt gevolgd om jezelf de beste kans te geven om een ​​substantieel inkomen te verdienen met bloggen. Dit zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar de meeste bloggers vinden dat het werk zelf lonend genoeg is om door te gaan op reis.

Als je blog eenmaal actief is, lees dan mijn stapsgewijze zelfstudie over het installeren van AdSense op je blog.

 

Wat nu?

Leren hoe je geld kunt verdienen met een blog is de laatste stap in mijn tutorial over het starten van een blog. Ik hoop dat je niet alleen deze complete gids hebt gelezen, maar er ook actie op hebt ondernomen. Bloggen is een lange, voortdurende reis, maar alleen door de eerste stap te zetten, zul je ooit zien waar deze weg je kan brengen.

Ben je je blog nog niet begonnen? Klik hier om aan de slag te gaan met stap 1 van de gids.

Natuurlijk kun je nog veel meer leren over bloggen als je deze gids hebt gevolgd. Je kunt doorgaan met het lezen van meer tips en trucs op mijn blog of een aantal van mijn andere tutorials bekijken.

Als je vragen hebt over bloggen, neem dan gerust contact met me op!

Volgende stap

Geef een reactie