1. Klik hier om toegang te krijgen tot de speciale gratis proefperiode van Constant Contact (geen creditcard vereist).

Hiermee gaat u naar de aanmeldingspagina, waar u uw naam, e-mailadres en andere informatie moet invoeren om u aan te melden.

Nu u zich heeft aangemeld, wordt u naar de Constant Contact-dashboardpagina geleid. Op deze pagina beschrijft Constant Contact een zeer eenvoudig proces in drie stappen om te beginnen.

2. Stel uw eerste lijst in

Klik eerst door de prompt “Stel uw eerste lijst in”. Vervolgens wordt u gevraagd uw testlijst op te stellen.

Geef deze lijst een eenvoudige naam, zoals ‘Bloglezers’. Als je al een e-maillijst hebt, kun je deze in het tweede veld plakken.

Als je nog geen e-maillijst hebt, voer je gewoon je eigen e-mailadres en misschien een paar e-mailadressen van vrienden in om als testgroep te dienen.

3. Voeg uw organisatiegegevens toe

Nu u uw eerste lijst heeft opgesteld, moet u naar stap twee gaan: ‘Voeg uw organisatiegegevens toe’.

Deze stap vereist dat u organisatie-informatie invoert om ervoor te zorgen dat u aan de rechterkant van de CAN-SPAM-act blijft die door het congres is aangenomen.

U bent wettelijk verplicht om deze informatie in te voeren als u uitgaande marketing-e-mails verzendt, maar Constant Contact maakt het u gemakkelijk om aan de goede kant van de wet te blijven.

Nadat u uw gegevens heeft ingevoerd en op Opslaan heeft geklikt, kunt u doorgaan naar de derde en laatste stap.

4. Maak uw eerste e-mailadres

Nu je de eerste twee stappen van het proces hebt voltooid, is het tijd om op ‘Maak je eerste e-mail’ te klikken.

Deze stap brengt je naar een pagina die laat zien waar Constant Contact echt schittert: maatwerk.

U kunt bij het maken van elke e-mail die u verzendt kiezen uit een grote galerij met goed ontworpen sjablonen. Dit is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw e-mails visueel interessant zijn en dat ze er professioneel uitzien.

Zodra u op ‘Selecteren’ klikt, wordt u naar de e-mailgenerator met slepen en neerzetten geleid.

Op dit scherm kun je een aangepaste titel aan je e-mail geven, tweaks maken en allerlei add-ons gebruiken.

Ik raad aan om in deze ontwerptool te spelen om te experimenteren met de verschillende opties die Constant Contact u ter beschikking stelt. U kunt zelfs uw eigen afbeeldingen, tekst en branding toevoegen om uw e-mails een persoonlijk tintje te geven.

Nadat u de e-mail volgens uw specificaties hebt ontworpen, kunt u op Doorgaan klikken om naar de laatste optiepagina te gaan.

Op deze pagina kunt u allerlei definitieve specificaties aan uw e-mail toevoegen voordat u deze verzendt. De belangrijkste hiervan is dat u precies kunt kiezen naar welke e-maillijst u uw e-mail wilt sturen.

U kunt ook de ‘van’- en’ beantwoorden’-e-mailadressen die uw ontvangers te zien krijgen, bewerken en plannen wanneer de e-mail daadwerkelijk wordt verzonden. Dit is een van mijn favoriete functies, omdat u hiermee vooruit kunt plannen en kunt plannen dat e-mails op de meest strategische tijd worden verzonden.

Hoe e-mailadressen van uw blog te verzamelen

Nu je een goed begrip hebt van wat Constant Contact is en hoe je het kunt gebruiken, is de volgende stap ervoor te zorgen dat je jezelf in staat stelt om zoveel mogelijk e-mailadressen te verzamelen.

De beste manier om e-mailadressen van uw abonnees te krijgen, is hen te vragen hun e-mailadres op te geven. En de eenvoudigste manier om dat te doen, is door een standaard Constant Contact-aanmeldingsformulier in WordPress te gebruiken.

Om dit te doen, moet u doorklikken naar “List Growth Tools” in de koptekstbalk bovenaan de pagina in uw Constant Contact-dashboard.

Van daaruit kunt u op “Een aanmeldingsformulier maken” klikken om naar de maker van het aanmeldingsformulier te gaan.

Eerst moet u uw aanmeldingsformulier een naam geven via het veld “Formuliernaam”. Deze naam wordt alleen door jou gezien, dus zorg ervoor dat je hem een ​​naam geeft die hem zal helpen onderscheiden.

De velden “Formuliertitel” en “Beschrijving” zijn wat uw lezers daadwerkelijk zullen zien, dus zorg ervoor dat u hen uitnodigt om zich aan te melden voor uw e-maillijst.

Ik raad ook aan om hen te laten weten dat uw e-maillijst de beste manier is om in contact te blijven met uw blog, en mogelijk ook exclusieve inhoud aan te bieden om hen ertoe aan te zetten zich aan te melden.

Nu u de basis van uw aanmeldingsformulier hebt gemaakt, klikt u op “Doorgaan” en gaat u verder naar het tabblad “Contactvelden”.

Op deze pagina kunt u de informatie selecteren die u daadwerkelijk van uw lezers zult verzamelen wanneer ze zich aanmelden voor uw e-maillijst.

Ik raad aan om dit gedeelte zo eenvoudig en duidelijk mogelijk te houden. Het laatste dat u wilt doen, is iemand ervan weerhouden zich aan te melden voor uw e-maillijst omdat dit te ingewikkeld of tijdrovend is.

Als u klaar bent met het selecteren van de informatie die u wilt verzamelen, klikt u nogmaals op “Doorgaan”.

Dit brengt u naar het tabblad “Vormgeving” waar u het lettertype en de achtergrondkleur voor het aanmeldingsformulier kunt bewerken.

Nadat u het formulier volgens uw specificaties hebt ontworpen, moet u op ‘Voltooien’ klikken om verder te gaan met het daadwerkelijk instellen van het formulier op uw blog.

Uw aanmeldingsformulier voor constant contact toevoegen aan uw WordPress-blog

Om uw aanmeldingsformulier voor Constant Contact aan uw WordPress-blog toe te voegen, moet u op de vervolgkeuzelijst “Acties” klikken naast het aanmeldingsformulier dat u op de pagina “Hulpmiddelen voor lijstgroei” hebt gemaakt.

Selecteer in die vervolgkeuzelijst ‘Code insluiten’.

Vervolgens krijgt u een pop-up met de insluitbare HTML-code die u kunt gebruiken om een ​​aanmeldingsformulier aan uw blog toe te voegen.

U moet deze code kopiëren en vervolgens inloggen op het beheerdersgedeelte van uw WordPress-blog.

Selecteer “Weergave” en vervolgens “Widgets” in het dashboard van het WordPress dashboard voor beheerders.

U moet de widget “Tekst” selecteren en vervolgens de door Constant Contact aan u verstrekte kopie in het tekstvak plakken.

Zodra u op “Opslaan” klikt, kunt u het aanmeldingsformulier voor de e-maillijst bekijken waar u het op de pagina hebt geplaatst.

Nu we Constant Contact hebben ingesteld en het aanmeldingsformulier aan uw blog hebben toegevoegd, gaan we bespreken hoe u Constant Contact kunt gebruiken om uw WordPress-inhoud te promoten.

5. WordPress-berichten toevoegen aan e-mails met constant contact

Om een ​​WordPress-bericht toe te voegen aan een Constant Contact-e-mailadres, moet u doorklikken naar de pagina Campagnes.

Klik daar op ‘Maken’ en vervolgens op ‘Een e-mail verzenden’.

Kies vanaf hier eenvoudig een sjabloon voor uw e-mail. Zodra u bij het ontwerpscherm voor e-mail bent, klikt u op ‘Add-ons’ en vervolgens op ‘Meer lezen’.

Op dit scherm kunt u de URL invoeren voor het WordPress-bericht dat u in uw e-mail wilt promoten.

Sterker nog, Constant Contact haalt automatisch een afbeeldingsvoorbeeld voor uw artikel binnen, evenals een snel inhoudsoverzicht.

Dit geeft uw e-mailontvangers een leuke teaser van de komende inhoud, wat de kans vergroot dat ze doorklikken om het zelf te bekijken.

Zodra u klaar bent met deze stap, kunt u verder gaan en de e-mail verzenden om uw inhoud te promoten.

Nu zou u een duidelijker beeld moeten hebben van de waarde van e-mailmarketing, evenals inzicht in hoe Constant Contact u kan helpen bij het maken en beheren van een e-maillijst voor uw WordPress-blog.

Houd er rekening mee dat de beste manier om van deze tool te profiteren, is door de best mogelijke inhoud te maken. Constant Contact is uiteindelijk gewoon een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat je blog door zoveel mogelijk mensen wordt bekeken.