Hoe de Jetpack Sidebar Image Widget te gebruiken

Voordat u aan deze zelfstudie begint, moet u de gratis Jetpack-plug-in installeren en activeren. Lees dit bericht voor instructies over het installeren van Jetpack.

Jetpack bevat een eenvoudige widget die u kunt gebruiken om eenvoudig afbeeldingen toe te voegen aan elk van de widgetgebieden die beschikbaar zijn in uw momenteel geselecteerde thema. U kunt extra widgets en andere functies activeren via de Jetpack-instellingenpagina, die beschikbaar is door te klikken op de betreffende optie in de zijbalk in het beheerdersdashboard. In dit hoofdstuk bekijken we het proces van het activeren van de afbeeldingswidget en het plaatsen van een afbeelding in de zijbalk van uw WordPress-site.

Hoe de afbeeldingswidget te activeren

Het activeren en beheren van de verschillende functies van Jetpack kan worden gedaan vanaf de Jetpack-instellingenpagina, die een gebruiksvriendelijke interface biedt, samen met een lijst met functies en uitleg over wat ze doen.

  • Klik in uw beheerdersdashboard op “Jetpack” in de linkerbovenhoek van de pagina.
  • Ga naar “Instellingen >> Schrijven” en zoek de optie “Maak extra widgets beschikbaar voor gebruik op je site, zoals abonnementsformulieren en Twitter-streams” door naar beneden te scrollen”
  • Activeer die optie

Een afbeelding toevoegen aan de zijbalk

Je kunt elke gewenste afbeelding toevoegen aan de zijbalk met behulp van de Jetpack-afbeeldingswidget, op voorwaarde dat deze de JPG- of PNG-indeling heeft. De afbeelding hoeft niet eens op uw website te worden gehost – u kunt elke afbeelding op elke website specificeren, aangezien u alleen de URL nodig heeft.

  1. Ga in uw beheerdersdashboard met de muis over de knop “Weergave” en klik op “Widgets” in het pop-upmenu.
  2. Sleep de widget “Afbeelding” vanuit de linkerkolom naar het gewenste widgetgebied aan de rechterkant, zoals “Zijbalk”.
  3. Klik op ‘Afbeelding toevoegen’ en voeg een afbeelding toe via je Media bibliotheek
  4. Klik op de afbeelding om de grootte van de afbeelding in te stellen
  5. Geef een titel op en een link als je wilt dat de afbeelding ergens naar doorlinkt
  6. Klik op Opslaan als je klaar bent

Dat is alles. U kunt zoveel afbeeldingen aan uw zijbalk of andere beschikbare widgetgebieden toevoegen als u wilt, simpelweg door een ander exemplaar van de widget naar het gewenste zijbalkgebied te slepen.